Ryöstö

Eilen illalla mulla välähti loistokasidea. Päätin ryöstää sen! Sittenhän siitä päästäisiin, kertaheitolla.
Miten en sitä aikaisemmin tajunnut?! Ei tällaista mahdollisuutta tule, kuin ehkä kerran elämässä!

Ihmisvetkuli-kuntopyörä sai toimia rikoskumppaninani. Poljin sitä, kuin viimeistä päivää, kaikki kaksi minuuttia. Svanski, joka mussutti tripla-suklaa-gelatoa sohvalla huuteli, että suunnitelmani oli älyvapaa ja hän ei ollut aivan varma, polkemisen terveellisyydestä! Että jos lopettaisin hölmöilyn!

En ollut samaa mieltä! Oli vain oltava sitkeä ja sukelsin vaahtokylvyn lämpöön.
Svanski tallusti kylpyhuoneen ovelle ja kaapi jäätelöpakkaustaan. ”Tossa ei Helena ole järjen hiventäkään ei syntymäpäivää voi varastaa! Ja sitä paitsi, en huoli sitä päivää! Se kuuluu älyvapaalle siskollesi, haluan uuden käyttämättömän päivän.”

Nousin närkästyneenä kylvystä ja tallustin vettä valuvana olohuoneeseen ja lösähdin sohvalle. Tempaisin jäätelön Svanskilta ja juuri, kun olin iskemässä lusikkaani pehmeään gelatoon, tajusin että purkki oli tyhjä!
”Söitkö perkule koko litran jäätelöä?!?” karjuin kiukkuani.
Svanski otti heti puolustuslinjan. Hänen elämänsä, oli kuulemma juuri nyt niin kovin rankaa ja vaimokin raskaana, että pieni määrä sympatiaa ja ymmärrystä olisi minulta nyt heruttava. Hänen mukaan, tällaisiin tilanteisiin jäätelö oli parasta lääkettä!

Mökötin vaimonraskaudesta kärsivälle Svankille ja sille faktalle, että suunnitelmani ei näyttänyt ensimmäistäkään oiretta onnistuakseen.

Svanski nuoli vielä jäätelölusikkaansa ja katsoi minua toruen. ”Helena yksinkertaisesti et voi varastaa siskosi syntymäpäivää, se on jo sinultakin aivan älyvapaa idea! Kyllä se syntyy, mutta ei vielä huomenna! Omana päivänään sitten.”

Päätin jatkaa kuitenkin vielä hetken mökötystä ja jupisin: ”Pitäköön sisko päivänsä” ja marssin takaisin kylpyyn.


Hyvää syntymäpäivää sisko, ryöstö epäonnistui ja saat pitää päiväsi! Ainakin toistaiseksi :D

(Myöhemmin selvisi, että en ollut ainoa rikollisliiga tällä ryöstöapajalla. Onnittelut saaliin napanneelle ja hänen vanhemmilleen :D )

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Turvaverkko

He eivät tienneet mitä tekivät.....

Tynnyri pumpulia.