Mr. and Mrs.

Mitä itsenäisyys merkitsee minulle?
Ylpeyttä, kultasia leijonia, laadukasta painojälkeä,
laatua! Jotain uniikkia? made in Finland.
Postista tippui "se"- kuori!
Se kuori, jota olen koko edustusurani odottanut. Mutta sijaintini tähden, en ole sellaista kuitenkaan saanut.
Monia muita ja monista maista, olen vastaanottanut, mutta en tätä yhtä ja tärkeintä vielä koskaan.

Avasin kuoren, painotuote oli virheetön. Svanskikin sanoi niin ja hän on alansa parhaita, niin kutsujen lähettäjänä, kuin painajanakin.
Leijonavaakuna hohti kultaisena ja kutsussa hienolla fontilla Mr. and Mrs. Svanski.
Hengitin syvään olin niin innoissani.

-Kai tiedät, että et voi tuolla kutsulla tulla juhliin? Se olisi huijausta?
Tuijotin Svanskin vakavaa naamaa kauhusta kankeana!
-Miten niin?
-Siinähän on, että Mr ja Mrs Svanski, et sinä ole Mrs Svanski, olet pitänyt oman nimesi! Ei mitään mainintaa rouva Heikkilästä! Mrs Svanski ei voi tulla, hän ei ole todellinen, hän on satuolento!

Vihani kiehahti, kuinka tuo mies julkeaa kiusata tälläisellä hetkellä! Karjuin!

Et ole järin todellinen hahmo itsekkään!! Näyttäydyt harvoin sukulaisille, moni ystävänikään ei usko sun olemassa oloon.
Kun viritit pörssikurssit kanavaksi televisioon, tai kun eväsit, itse itseltäsi, passihakemuksen, kun leima oli vinossa! Niin kuule, ihan itse minäkin epäilin, että oletko todellinen hahmo ollenkaan!
Että näillä meriiteillä, ei varmaan niin tarkkaa, jos seuranasi itsenäisyyspäivänjulhliin tulee, hiukan kuvitteelisempaa materiaalia oleva, Mrs. Svanski!

Myöhemmin tajusin, että oikeastaan kaikissa edustustilanteissa viimeisen viidenvuoden aikana on Rouva Heikkilän sijasta pörränyt, tuo maailmankansalainen, edustuksen aateli Mrs. Svanski, joka liehuvassa iltapuvussaan, siemailee punaviiniä ja keskustelee sujuvasti päivän politiikasta... vai oliko keskustelun aihe nyt kumminkin, Taru sormusten herrasta?!?!?

Epätodellisen todellisina, tämä kaksikko kuitenkin suuntaa pian juhlahumuun! Mr. and Mrs. Svanski, kultaisine kutsuineen.


Kommentit

Suositut tekstit