Unelmien täyttymys....

Vuosi 1991. Kevättalvenaamu. Äitini komentaa minua ulos viiltävään pakkaseen, viemään haisevaa roskapussia. Istun eteisen lattialla ja huudan: "Kun olen aikuinen hankin tumman ja pitkän miljonäärimiehen, asun jossain lämpimässä ja meillä on uima-allas ja hän aina vie roskat!!!!"

ZUP

2019 Kevättalvenaamu. Ulkona ihana +29astetta ja ikkunasta kimaltelee turkoosi uima-allas. Tumma ja pitkä mies tunkee tyhjiä vesipulloja ja haisevaa lastenvaippaa roskapussiin. Sitoessaan pussia solmulle, hän jatkaa luentoaan siitä, kuinka 30 tuhatta euroa on iso raha! Ja miten sen voisi sijoittaa pörssissä. Huudan raivona mieheni perään, että me emme todellakaan hommaa kolmatta lasta sen vuoksi, että hallitus maksaisi siitä kolmekymmentätuhatta euroa! Se on jo moraalisestikkin niin väärin! Ja Minua ei todellakaan kiinnosta hänen ystävänsä, joka osti juuri tuliterän Audin.
Heitän miestäni paperinenäliina tupulla ja hän pakenee ovesta roskahuoneelle.

Ovi aukeaa varovasti, pitkä tumma mies on palannut. Emme Helena tietenkään ostaisi Audia vaan maksaisimme pois pankkilainan, ottaisimme budjettiperheloman johonkin lähilomakohteeseen ja katso... hän osoittaa minulle laskinta, jossa sojottaa luku 7000. Tällä saisi Kia Rion.

Kia Rion!!!! Karjun. Kenenkään unelmissa ei saisi missään muodossa esiintyä Kia Rio!!! Kukaan ei tee lapsia tähän maailmaan Kia Rion innoittamana!!! Ne on kuule ihan eri menopelit, jotka ajavat siihen kuvioon!

Pitkä ja tumma mies lysähtää sohvalle ja mutisee, että Kia Rio on ihan hyvä kakkosauto. Hän on selvästikkin tajunnut, hävinneensä budjettikeskustelun. Hänen maansa lapsiluvunkorotustoimenpiteet eivät todellakaan tule ajankohtaiseksi meillä. Uusi ohjelma kun lupaa kolmannesta ja neljännestä lapsesta huimia rahallisia etuja. Mutta tällä kertaa minun klassinen ydinperherakenne, kahdella lapsella, jyräsi voiton ja tämän Svanskikin tajusi.

Toivoin lapsena miljonääriä. Olen Svanskin kanssa eläessäni oppinut paljon rahasta, sopimuksista, sopimuksen lauserakenteista ja yksityiskohtien tärkeydestä. Jos nyt olisin se pikkutyttö, joka eteisen lattialla toivoi tummaa ja komeaa miljonääriä, sitoisin ehdottomasti käsitteen miljonääri, johonkin vahvaan valuuttaan. En jättäisi käsitettä leijumaan ja siten päätyisi itäeurooppalaiseen heikonvaluutan miljonääriin.... niin... vai päätyisinkö sitten kuitenkin? Mene ja tiedä.


Kommentit

  1. Kun valitsee valuutan oikein, on paljon helpompi löytää se miljonääri... 🤣 plus että vahvan valuutan miljonäärit kyllä kerää valuuttaa, ei käytä sitä...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentoi, kerro omia kokemuksiasi aiheesta, Ihmettele elämää muuten vaan tai tee kinkkisiä lisäkysymyksiä. Vapaa laatikko tässä siihen. Itäeurooppalaista mallia oleva sensuuri tässä päällä, joten eka luen nää itte ja vasta sitten julkasen... jos julkasen :)Mielellään kuulisin palautetta..pliis diplomaattisesti kuitenkin

Suositut tekstit