Piip!!

Pääsiäisen munanvärjäykset tippuivat heti alusta raiteiltaan. 

Kananmunat, jotka oli ostettu tavan automarketista alkoivat kattilassa piipittämään. 

Sitä piipitystä sitten Svanskin kanssa yhdessä pähkäiltiin.

Soitin serkulle, hänen miehellä on kanala-lapsuus ja pitkä kotitalous. Sieltä ne vastaukset saataisiin käsillä olevaan ongelmaan.

Hänen mielestä, siis tämän serkunmiehen mielestä, meillä piipitti päässä, koska talvikalsarit olivat liian kireällä. Noh pipo taikka kalsarit, mutta munat piipitti. Keskustelu käytiin tietysti huumorin siivin. Tottahan toki serkkuni miehineen tietää varsin hyvin, että minulla ei ole mitään kireitä talvikalsareita!

Mutta ei munista mitään löytynyt. Toki kolme kaikkein epäilyttävintä munaa poistettiin kattilasta, eikä kumpikaan, minä taikka Svanski uskaltanut niitä avata. 

Ne vietiin naapurin roskikseen, koska Svanski ei halunnut kananpesänriskiä omaansa. Iltalenkillä koitimme kuunnella piipittikö kyseinen roskis, mutta hiljaista tuntui olevan... 

Munaepisodin jälkeen pääsiäisen vietossa päädyttiin lähtemään sorsapuistoon. Siellä oli takuuvarmasti piipittäviä lintu yksilöitä. Ei jäisi uudestaan asia arvailujen varaan. 

Giliaana osti sadalla forintilla automaatista sorsanruokaa. En ehtinyt reagoimaan kun kuulin: "Mitä sorsat syö? Miltä tämä maistuu?"   

Minä komensin tytön sylkemään sorsanruokaa suusta ulos, samalla kun Svanski ulvoi hyperventiloiden. Gilbert laittoi sillä aikaa kätensä mutaan ja puhui tuntemattomalle miehelle. 

Svanskin ulkoilut olikin sitten siinä, talutin hänet autoon hysteerisenä, perässä lapset keppien, kivien ja mutapallojen kanssa. Nyt autossa vuorostaan piipitti, mutta se ei ollut arvoitus vaan Svanski, joka vaikeroi hiljaa. Lapsiarki oli sille ihan liikaa. 

Yhtä kaikki. Huomiseksi on nyt punaisia kananmunia, joita voimme antaa palkaksi naapureille, jotka tulevat suihkuttamaan hajuvettä minun ja Giliaanan päälle. Tämä siis unkarilainen perinne. Suomessa siis huidotaan pajunvitsojen kanssa täällä taasen hajuvedellä. 

Gilbert on opetellut tarvittavan runon, joka lausutaan ennen hajuveden roiskimista. Aikoo kiertää koko korttelin keräten munia. Svanski lähtee perheenpäänä ja toiminan virallisenavalvojana mukaan. Hän hyperventiloikin jo, koska pohtii vessassa minkä hajuveden ottaa, ettei menisi maine. Ei liian halpa, mutta kallistakaan ei haluaisi hölvätä. 

Että ihme on, jos ei tässä itselläkin, kohta jossain piippaa.









Kommentit

Suositut tekstit