Rommiesanssi

Leivoin kakkua johon tulee rommiesanssia. Lorautin joukkoon. Mietin, täytyy sulkea korkki, koska kohta se kaatuu. 

Tein kuitenkin jotain muuta, oleellisempaa. Ja nostin pullon lämpöpatterin päälle, pois työskentelyn tieltä. Se pitäis sulkea. En sulje. Suljen kohta.

Vatkaan, sekoitan, lisään aineksia, laitan turhia kaappiin. Rommiesanssiakaan ei tarvitse enää, sen voisi laittaa kaappiin tai vaikka sulkea, mutta laitan tiskit koneeseen.

Kakku on valmis ja hyytyy jääkaapissa. Ihana valkosuklaa tummasuklaa combo... 

Ai se rommiesanssi?

No se valui lämpöpatterin väliin. Kaasulämmitys ja rommiesanssi yhdessä luovat ihanaa viinanhuuruista torstaita mulle. 

Sitä ei siivoo sieltä millään! Pitäis olla aidot aineet, ei esansseja! Varppina ei rommipullot aukinaisina pyöris mun leivonta keittiössä! Hyvänen aika, kalliit laatuaineet!! 

Arabia on opettanut, jos ei muuta, niin ainakin arvostamaan alkoholeja arvokkaina pantattavina aarteina. Ja se ajatus on vielä niin tiukassa, että ei edes Unkarin halvalla ja helpolla saatavat alkoholit, sitä pese pois.

Svanski tulee huomenna lomalle ja keittiössä haisee rommi, on taas selittämistä tässä. Totuutta en voi kertoa, sehän sekoaisi, jos sais tietää, että olen lähmännyt sen uuden talon lämpöpatterit sisältä päin viinanhuuruisella siirapilla. 

Mutta en aio myöskään ottaa syytteitä rommin naukkailusta. Joten soitin ja kysyin, että ihan noin niinkuin hypoteettisesti, jos olisin kaatanut rommiesanssia patterin väliin miten hän reagoisi.

Hän hengitti syvään, sanoi että hän ymmärtää, että tilanne ja kevät on ollut kaikille pitkä ja rankka. Mutta hänen koneensa ei laskeudu yhtään sen nopeammin, vaikka valelisin koko talon rommilla. Sitten hän kielsi tunkemasta patterin väliin palavaa tulitikkua. 

Miksi hemmetissä tunkisin lämpöpatterin väliin tulitikun?!?! 

Miksi tungit sinne rommiesanssia?

Työtapaturma.

Sitä tarkoitan, että ihan sama mitä se resepti nyt käskee seuraavaksi tekemään, et sytytä tulitikkuja.

Se on esanssia, en usko että syttyvää...

No pysytään siinä uskossa ja ei kokeilla ja olen ihan kohta siellä!!! ( kiroilua unkariksi)

Älä nyt hermostu, sehän oli hypoteettinen kysmys.

Sinun kanssa ei koskaan ole, tai tule hypoteettista kysymystä! Älä tee mitään sille patterille, ennen kuin tulen.

Ei sille voi tehdä mitään, vaikka tuletkin. Siellä lepää... tai lepäisi jos tämä ei olisi hypoteettinen tilanne ja kysymys.




Kommentit

Suositut tekstit