Teltta

Ostin eilen puutarhateltan. Paketti lupasi minulle näppärän aurinkosuojan, jonka voi milloin vaan napsauttaa tantereeseen ja nauttia varjosta.

Kokosimme löysien metalliputkien helv... anteeksi...viidakkoa, lapsieni kanssa kaksi ja puoli tuntia! 

Giliaana tönötti keittiöjakkaralla ja tuki kattorakenteita, kun itse koitin epätoivoisesti saada teltan pystykepit kasattua, kolmesta eri putkesta ja iskettyä, yhdellä pienen pienellä koukulla maahaan. 

Gilbert karjui työmieskypärässään ja suojalaseissaan, joissa ei ollut linssejä ja halusi auttaa. Metrin pituisen pojan apu vaan ei ollut tarpeen, kun metalliputket rösähtelivät uudestaan ja uudestaan maahan. 

Minä karjuin, Giliaana kimitti ja Gilbert parkui ja naapurin mummo tuijotti meitä terassiltaan. Gilbert lopulta suuttui, marssi niin raivokkaasti sisälle, että pudotti parvekkeen oven uuden hyttysverkon sanaroiltaan.

Olin varjoahneudellani luonut tilanteen, jossa minulla oli aurinkokatos, joka pysyi pystyssä vain, koska sen keskitukipilarina ja kantavanarakenteena toimi kirkuva seitsemänvuotias saparopää.  Talossa täydessä käynissä viisivuotiaan draamakohtaus ja hyttysverkko-ovi kirsikkana aurinkovarjokakun päällä, roikkui yhdellä saranalla... 

Seisoin hetken hiljaa. 

Sitten nostin Giliaanan keittiörapuilta.

Aurinkokatos romahti.

Korjasin hyttysverkko-oven. 

Laitoin roseeviinin pakkaseen ja pakkasin koko katoksen alkuperäispakkaukseen.

Luin 2 Mauri Kunnas kirjaa dramatisoituneelle pojalleni ja huomautan että Mauri kunnas ei ole vähäsanainen mies, joten siihen meni aikaa. 

Kun käänsin Herra Hakkaraisen viimeisen sivun, päätin että palautan koko katoksen.

Tarkistin sanakirjasta itselleni sotasanaston, laitan sen tähän. Siltä varalta, jos joku lukioistani ostaa unkarissa huonon aurinkokatoksen, kiduttaa sillä tunti tolkulla itseään ja lapsiaan ja haluaa sitten reklamoida. 

Eilen Tegnap

Ostaa megvesz

Ei voi kasata  Nem lehet egymásra rakni

Keittiöjakkara  Konyhai zsámoly

Lapsityövoima  Gyermekmunka

Romahdus  Összeomlás

Fyysinen  Fizikai

Henkinen  Szellemi

Rahat takaisin  Pénzvisszafizetési

Hengenvaarallinen  Életveszél






















Kommentit

Suositut tekstit