Kuutamolla

Hetki ennen kuun nousua.
Näin tajunnanräjäyttävän dokumentin, aiheesta kuu. Siinä väitettiin, että kuu onkin avaruusalus ja sen vuoksi Nasa ei koskaan palannut kuuhun. Sillä avaruusoliot olivat sen tietysti kieltäneet. 
Hyvin ymmärrettävää, jos olisin avaruusolio ja omistaisin kuunmallisen kulkuneuvon, en välttämättä haluaisi sinne ramppaamaan turhantärkeitä amerikkalaisia tai vaihtoehtoisesti outoja venäläisiä, omituisilla sukkuloillaan, joissa jokin pieni dynamiikka- hydrauliikka- jousen-vieterinpää, on muuten valmistettu suomessa.

Itse olen ollut kaiken aikaa sen salaliittoteorian kannalla, että Nasa ei palannut kuuhun siksi, että ne eivät siellä koskaan ole ollutkaan. Petosta ja silmänlumetta, koko kuvio. Joten ymmärrettävää, että tämä uusi teoria sai minut pohtimaan kantaani tiukasti uudelleen.

Eilen illalla ajoimme tärkeään tilaisuuteen, ja matkalla taivaalla möllöti hieno keltaisenoranssi kuu. Koitin virittää keskustelua kuun syvemmästä olomuodosta Svanskini kanssa. Toivoin viriilin keskustelun tuovan, ratkaisumalleja ongelmaani ja helpottamaan Svanskin akuuttia stressitilaa.

H: Luuletko, että kuu on avaruusalus?
S: Mitä? Laitoitko oven lukkoon?
H: Tietysti laitoin, mutta uskotko, että kuu on avaruusalus, vai vaihtoehtoisesti uskotko, että Nasa ei mennyt sinne takaisin, koska ne ei siellä koskaan ole käynytkään?
S: Kyllä ei varmana mennä takaisin!! Ollaan kohta jo myöhässä, olisi itse pitänyt lukita se ovi!
H: Ovi on lukossa! Karjuin jo hiukan ärsyyntyneenä. Mutta miten se kuu, mitä mieltä olet?
S: Kuu?!?
H: Että, onko avaruusalus vai ei!?
S: Ei, en usko, että kuu on avaruusalus!! Osaatko nyt sanoa sen tervehdyksen, jota harjoittelimme, tämä on tärkeää!
H: Onnea kansallispäiväänne! Toivottavasti se ei ole viimeisenne, koska oliot kuusta hyökkää!
S: Helena!
H: joo joo
S: Et sitten höpötä noita kuutamojuttujasi siellä juhlassa!!
H: Mielestäni ulkopoliittisesti akuutti aihe!
S: Ei ole! Ei yhtään kuujuttua, ei kilpikonnakelluntaa tai muuta älytöntä! Ymmärrätkö!
H: Tiesitkö, että nuo tummat läikät kuussa ovat kraattereita, joiden pohjaa ei pystytä määrittämään? Kuu saattaa olla myös ontto… Kerran siihen osui astroroidi ja se soi pitkään, kuin kirkonkello.
S: Sun hölynpöly-kraatteris on pohjaton!!
H: BBC- dokumentti! Miksei ikinä voida keskustella mistään mielenkiintoisesta?
S: Kuule, sinun serkkusihan on tulossa käymään, eikö hänellä ole joku avaruusdiplomi?
H: On.
S: Jospa sitten kiduttaisit häntä noilla kumisevilla kuilla, ja nyt keskittyisit sanomaan sen tervehdyksen, jonka opetin!
H: Aika maallista!

Onneksi tosiaan serkku tulee kylään ensi kuussa ja voimme kerta kaikkiaan ratkaista tämän kuukysymyksen, ja ehkä pari muutakin salaliittoa.
Ja ainakin erään kreikkalaisen diplomaatinmiehen mielestä, teoriani kuusta oli mielenkiintoinen ja hän halusi puolestaan keskustella kuun valokuvauksen haasteista. Saimme molemmat mulkoilevia katseita Svanskilta.Missä kuu on nyt? Tukee tiukasti avaruusalusteoriaa....

Kommentit

Suositut tekstit