Kadonnut joulu ja positiivinen pessimisti

Positiivisesti pettynyt, sanoi Svanski viimekesänä yliodotusten onnistuneen, myöhästyneenhäämatkamme jälkeen. En ymmärtänyt Svanskia silloin ja nauroin tuota hänen pessimistisen ajattelun huippua.

Tänään on jouluaaton aatto. Heräsin aikaisin, en saanut nukuttua, jouluflunssa on vienyt minusta viimeisetkin mehut.

Jahtasin viime viikon lanttua ja eilen juuri ennen sairaalla reissua löysin niitä. Tuossa ne nyt tönöttivät muovipussissa pöydällä. Laatikosta ei tietoakaan. Koko joulusta, ei tänä vuonna tietoakaan…

Istuin aamunhiljaisuudessa ja koitin tsempata itseäni. Avasin jouluradion ja päätin hilpeyttää tunnelmaa pienellä joulupotpurilla. Laihoin tuloksin, niiskutin, silmät punaisena, epätoivoiselta tuntuvalle jouluyhtälölleni ja Nylon Beat, heitti suolaa haavoihin ja lauloi radiossa: ”Mustan joulun mulle teit, kun et tullutkaan…”

Kuusi vuotta sitten jouluni ei muuttunutkaan mustaksi, vaikka varuilta salaa laulua silloinkin kuuntelin. Varauduin pahimpaan mutta uskoin silti…
Siellä hän vaan odotti, pikkukaupungin lentokentällä, minun oma idänihmeeni, kesälomaromanssini, joka lupasi palata jouluksi.
Mahdottomasta tarinasta, tuli mahdollinen. Ehkä tästäkin joulusta vielä saadaan joulu?

Nyt tuo idänihmeeni Svanski oli herännyt ja rymisti huoneeseen. Katkaisi ajatukseni.
Hän oli ajautunut solmuun, henkselien kanssa ja puvun takissa oli omituista nöyhtää, jota tavallinen ihminen ei kyllä nähnyt.
Avustin mies parkani kiipelistä ja lähetin töihin. Hän on kyllä yksi iso kävelevä positiivinen pettymys.

Avasin äidin postipaketissa tulleen vihreäkuulapaketin ja asettelin ne kauniisti kippoon. Heti jo paljon jouluisempaa.
Tarkastelin kaaoksen määrää samalla, kun kiskoin uuden annoksen antibioottia. Ei ehkä sittenkään niin mahdoton tehtävä. Lantut soseeksi, kinkku uuniin ja joululakanat sänkyyn.

Minullahan on kaikki jouluun tarvittava jo kotona. Voin olla positiivisesti pettynyt, tästä tulee joulu sittenkin.  

Kommentit

  1. Joulu tulla jolkottaa vaikkei aina uskokkaan , kinkun tuoksu viimeistään herättää joulun

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentoi, kerro omia kokemuksiasi aiheesta, Ihmettele elämää muuten vaan tai tee kinkkisiä lisäkysymyksiä. Vapaa laatikko tässä siihen. Itäeurooppalaista mallia oleva sensuuri tässä päällä, joten eka luen nää itte ja vasta sitten julkasen... jos julkasen :)Mielellään kuulisin palautetta..pliis diplomaattisesti kuitenkin

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Turvaverkko

He eivät tienneet mitä tekivät.....

Tynnyri pumpulia.