Vaippa foorumi

Elämä pienen diktaattorin kanssa vaatii muutoksia, mutta kahdessa kuukaudessa alkaa jo sopeutua. 
Niinpä en ihmetellyt, kun löysin itseni eilen supermarketin vaippaosastolta.
Etsin jo suhteellisen suveneeristi, bumbino bambino super hyper luxus vaippoja.

Vaippahyllyllä kimppuuni hyökkäsi yli-innokas, ilmeisemmin alipalkattu, jumbber bumbber buble boo- vaippojenedustaja.
Hän halusi, että ostan samoja vaippoja Giliaanalle, kuin mitä hän on käyttänyt pojallensa jo viimeiset viisi vuotta?!?
Tuijotin myyntiedustajaa kauhuissani, viisi vuotta?!?!
”Niin kyllä! Minun poikani rakastaa jumbber bumbber buble boo- vaippoja!” Ylisti aasialaisittain englantia murtava myyntiedustaja.

Ajattelin, että pääsen tilanteesta pienellä ironisella huumoripläjäyksellä ja naurahdin, että mitä ilmeisimmin rakastaa, kun viiteen vuoteen ei ole vessaan oppinut!

Käännyin lähteäkseni pois, bumbino bambino super hyper luxus vaippojeni kanssa,
mutta myyntiedustaja oli päättänyt saada provikkansa.
Hän katsoi minua kiiluvin, lähes viivaksi kiinni vedetyin silmin, puristaen kädessään jumbber-pakettia ja toisti hiukan murhaavaampaan sävyyn, painottaen myyntipuheensa avainsanoja, viisi ja minun poika!!

Yritin hymyillä ja kärrätä itseni ulos tilanteesta, mutta myyntiedustaja ei luovuttanut vaan tiputti paketin jumbbereita kärryyni, julistaen niiden olevan uusinta uutta, japanilaista tekniikkaa!
Minulla ei ollut mitään tietoa, mitä tekniikkaa minun bumbinoni olivat, mutta ne olivat hyper super luxus ja se riitti minulle!

Nappasin paketin takaisin myyjälle ja sanoin päätyväni kuitenkin kahteen valitsemaani säästöpakkaukseen.
Käännyin taas lähteäkseni, mutta juuri kun sain karavaanini liikkeelle, jysähti ostoskärriini säästöpakkaus jumbbereita! Naamani edessä, ehkä jopa liian lähellä, kiiluivat nyt jo hyvin vihamieliset silmät ja minulle toistettiin uudestaa ”Japanilaista tekniikkaa! Vaipan voi uudelleen sulkea!”

Olin juuri räjähtämäisilläni vaippapainostuksesta, kun kuulin selkäni takana tutun äänen, joka naurahti: Uudelleen sulkea!?! Minun prinsessa ei kakkaa kahta kertaa samaan vaippaan!”
Se oli Svanski, joka vihdoin kärräsi itsensä ja Giliaanan avukseni. (Hän kun ei enää Giliaanan syntymänjälkeen keskity supermarketissa muuhun, kuin tyttärensä esittelyyn, niin tutuille, kuin tuntemattomillekin.)
Svanski tempaisi jumberpaketin kärrystä ja teki nopean laskutoimituksen suhteessa vaipan hintaan ja kappalemäärään, jonka jälkeen totesi edustajalle, ”ei tämä ole edullisempaa?! ”

Myyjä kiskoi nyt jo suunsakin tiukaksi viiruksi ja puhisi: ” On edullisempaa vain viisi rialia! Tämä toinen yhdeksän!”
Svanski heilutteli vuoroin mitäkin pakettia käsissään ja koitti selventää edustajalle, että viiden rialin paketissa oli vähemmän vaippoja!

Muutamassa sekunnissa he olivat ajautuneet täysimittaiseen vaippasotaan!
Svanski huusi argumentteja hinta-määrä suhteesta ja edustaja jankutti vaippojen uudelleen sulkeutumisesta ja japanilaisesta tekniikasta ja välillä tunki viisivuotisen poikansakin johonkin väliin!

Lopulta Svanski hermostui. Hän Tempaisi, sekä viiden rialin, että säästökoon jumber-paketit edustajalta, ja tunki ne kärryynsä, karjuen mennessään, että: ”Hyvä on! Hyvä on! Että ostetaan sitten japanilaista tekniikkaa!!”

Minä jäin hölmistyneenä seisomaan keskelle käytävää Giliaanan rattaiden ja myyntiedustajan kanssa, kun Svanski kärräsi ostoskärriä raivokkaasti ruokaosastolle.
Nappasin Giliaanan ja painelin perään. Kun tavoitin Svanskin hän huomasi kärräävänsä vääriä kärryjä ja tempaisi nopeasti prinsessansa takaisin ja jupisi samalla: ”Me ei niin oteta noita jumppereita, kato ne on sitä paitsi pojille!” Svanski kuiski ja osoitti paketissa postailevaa pojankuvaa, samalla olkansa yli vilkuillen, kuin peläten edustajan uutta hyökkäystä.
Pienen pikapalaverin jälkeen päätimme vaivihkaa jättää jumbers-paketit kassalle ja näin vapautuisimme ongelmasta.

Kun viimeinen tuote oli läpäissyt kassan, pyysi kassapoika tyrkkäämään jumbers-paketteja eteenpäin, että ne tippuisivat liukuhihnalle.
Myyjän ilme oli jokseenkin kysyvä, kun Svanski ja minä karjaisimme yhteen ääneen: ”Ei, emme ota niitä!!” 

Kävelimme ulos kaupasta ja tunsin takaraivossani edustajan laserkatseen vaippaosastolta.
Äkkiä ulos, ennen kuin joku palauttaa vaipat takaisin myyntiedustajalle!
Sanattomalla sopimuksella puskimme kärryihimme hiukan lisää vauhtia!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Omanin alku

Turvaverkko

He eivät tienneet mitä tekivät.....