Sijoitusvinkkejä ja silkkaa lahjontaa


Svanski on saanut käsiinsä jonkun sijoituskirjan, kuinka tulla rikkaaksi, kun raha työskentelee sinulle. Tai turha tässä on kai toisia syytellä, ihan itse löysin kirjan puistokirpputorilta ja ostin sen Svanskille. Ajattelin kerrankin onnistuvani lahjavalinnassa, nyt kaiholla muistelen niitä lahjoja joissa epäonnistuin. Niistä tuli vähemmän kidutusta minulle.

Mieheni kulkee pitkin asuntoa lukien kirjaa ja tulee aina välillä siteeraamaan minulle jotain kohtaa, jonka jälkeen tulee puolentunnin esitelmä, joko siitä, että hän on ollut kaiken aikaa oikeassa ja minä en, tai siitä, kuinka jatkossa laitamme rahat töihin.
Pääni on puuduksissa ja näitä tietoiskuja vaan satelee ja jos ei satele tietoiskuja kuuluu sohvalta ylimielinen nauru. Svanski hekottelee ja nyökyttelee kirjalle, huitoo etusormellaan ilmaan tahtia lukiessaan. Kenties kirjailija murjaisi jonkun hurjan vitsin sijoittamisesta?!
Miten kukaan voi pitää jotain pörssikurssikirjaa huvittavana? Minä nauroin viimeksi ääneen, lukiessani Linnunradan käsikirjaa liftareille, mutta se onkin komedia, silkkaa satiiria. Mutta Svanski ei moisista kirjoista perusta.

Svanski karjuu toisesta huoneesta, kuin mestaukseen menossa oleva sika: ”Helena! Tässä se on! Tässä näin, näillä kahdella sivulla!”
Svanski roikuttaa opustaan silmieni edessä ja heiluttaa edestakaisin kahta sivua. Makaan selälläni sängyssä ja huokaan syvään.
”Älä huokaile siinä! Näillä sivuilla sanotaan, että minä olen lahjakkuus, minä olen nero!
”Mainitsivatko sinut ihan nimellä, vai käyttivätkö peitenimeä?” Kysyin vain kysyäkseni jotain, esittääkseni innostunutta, mutta sarkastinen äänensävyni paljasti minut.
”Älä viisastele siinä!” Svanski kömpi viereeni sängylle kirjoineen, pukuineen ja kravatteineen.
”Eikö sulla ole työpäivä?”
”On, on, mutta tässä on juuri sanottu, että olen ollut kaiken aikaa oikeassa! Kun Helena luet tätä kirjaa, niin muista keskittyä sivuun 72 ja 73!”
”Mikä ikinä tässä maailmassa saa sinut kuvittelemaan, että minä luen tuon kirjan?”
”Tietysti luet, tässä kirjassa juuri sanotaan, että sellaiset parit jotka molemmat ovat kiinnostuneet rahantyöskentelystä, juuri he saavat rahat helpommin töihin. Sinulla ei ole kuule nyt vaihtoehtoa.”

Svanski tunki kirjaa kasvoilleni ja tiesin, että yhdessä asiassa hän oli oikeassa, minun vaihtoehdot olivat taas hyvin vähissä.”
”Kiljuin: Kuinka luulet saavasi rahat töihin, kun et saa itseäsikään töihin, ala painua siitä jo, minulla on aamu meditaatio kesken!!
Svanski tuskin edes katsoi minua, tuijotti vain haltioituneena kirjansa hyvin luettuja sivuja: ”Et sinä meditoi, sinä torkutat ja unen ja valveen välinen tila on juuri paras ottaa vastaan uutta infoa! Ja tässä kirjassa juurikin sanotaan, että on turha kuvitella että työnteolla rikastuu, se on vaan hiirenloukku! Odota etsin sen kohdan sinulle….

Ystävänpäivä tulossa, Svanski taitaakin saada taas lahjaksi ihanan illallisen ja sohvalla haaveiluaikaa minun kanssa. Voidaan keskustella vaikka mun unelmista buahahahahahah evil laugh, sitä hän inhoaa!
Liian onnellinen mies käy vaan niin mun hermoon!!!

Kommentit

  1. epailyni miestemme verisukulaisuudesta vahvenee paiva paivalta...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentoi, kerro omia kokemuksiasi aiheesta, Ihmettele elämää muuten vaan tai tee kinkkisiä lisäkysymyksiä. Vapaa laatikko tässä siihen. Itäeurooppalaista mallia oleva sensuuri tässä päällä, joten eka luen nää itte ja vasta sitten julkasen... jos julkasen :)Mielellään kuulisin palautetta..pliis diplomaattisesti kuitenkin

Suositut tekstit