Seitsemästoista luukku Licence to….. clean…Anoppi on saapunut ja Svanski voi taas hengittää. Se juoksi eilen vielä viimetingassa pitkin kauppakeskusta etsien palasaippuaa, koska sai päähänsä, että anopilla on aina palasaippuaa. Anoppi nauroi ja sanoi sen olevan totta, koska hän kerää hotelleista aina kaikki ilmaissaippuat ja nehän tulee käyttää ennen kuin ostetaan uutta.
Anopin lento oli eilen myöhässä ja tänään ollaan hyvin väsyneitä. Tarkoitus olisi lähteä ulos, mutta tuolla Anoppi makaa sängyllä ja valittaa, että eläkeläisjumpassa käskettiin nostaa jalat niskan taakse ja se on kyllä mahdotonta. No kuulemma jumpasta saa kyllä alennusta, mutta syytäkin kun liikkeet ovat niin utopistisia.  Svanski saapui juuri toimistosta pikavisiitille kotiin, kun Anoppi esitteli jumppaliikkeitään sängyllä eli toisin sanoen yritti saada jalkansa niskan taakse. Minä huusin, että nyt loppuu tuo joogaaminen, ennen kuin tarvitsee soittaa ambulanssi. Jolloin Anoppi korjasi, että kyse ei ole joogasta vaan mummo-pilateksesta ja Svanski karjui, että en saa omalle äidilleni tuolla lailla huutaa.
Nyt anoppi puhisee mummo-pilateksen järjettömiä liikkeitä ja lukee keittokirjaa ja minä yritän kirjoittaa blogia, mikä on mahdoton urakka, koska koko ajan tulee keskeytys.
”Tää hän on vinkee, viinirypäle-sabaljoon-hyydyke, tässähän ei ole lainkaan jauhoa ja tehdään pähkinästä, viiniäkään ei ole, eikö ne ole täällä halpoja?”
”Mitä? Mitkä? Viinirypäleet vai? ”
”Ei kun pähkinät! Sabonjolee viinihän on kyllä hyvä!”
”Mikä hemmetti on sabonjolee viini??!!”
”Joo o aika vinkee, aika vinkee”
Tästä syystä tämän päivän luukku on tässä! Nauttikaa Svanskin tuliaislahjasta, Anopin tuoma tiskirätti, jonka huumorin yksin Svanski ja Anoppi voivat ymmärtää, ainakin ovat sille hihitelleet jo tunnin.

Anoppi joogaa,
Ihmettelee naapurin toogaa.
Mummo jumppaa ei tajua,
Tuleeko jostain kahvin hajua.
Hermo kohta paukkuu,
Kun Svanskikin mua vaan haukkuu.

Joulumysteerin 17. Luukku
(lapsille ja lapsellisille, ei perustu suoranaiseen faktaan)

Kadonnut Tonttu

Ennen kuin Helena kerkesi miettimään tontulle uutta ohjelmanumeroa, oli Tonttu yhtäkkiä kadonnut penkiltä. Tonttu ja navigaattori olivat poissa. Helena huhuili hetken penkin vierellä, mutta Tontusta ei kuulunut mitään. Helena palasi takasin kioskille josta kookospähkinä oli ostettu, mutta Tonttu ei ollut sielläkään. Hän kiersi läpi puiston, mutta ei, Tonttua ei näkynyt. Hetken aikaa Helena odotteli ja odotteli, mutta kun ilta alkoi pimetä, hän huolestui toden teolla. Missä se mokoma Tonttu oikein on? Hädissään Helena soitti Svanskille: ”Tonttu on kadonnut!” Hän vaikeroi puhelimeen. Svanskilta ei myötätuntoa ensin herunut: ”No sillä lailla yht äkkiä se ilmestyikin, että kait se lähtee samalla tyylillä. ”Järkeili Svanski. Mutta Helenan aito huoli sai hänet lopulta leppymään ja hän lupasi tulla taskulampun kanssa puistoon etsintäpartioon. ”Tuo mukanasi vielä pipareita!” Lisäsi Helena. ”Ehkä niiden avulla saamme houkuteltua tontun esille piilostaan!”

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Turvaverkko

He eivät tienneet mitä tekivät.....

Tynnyri pumpulia.