Viides luukku ja neljäs ikkuna aukeaa


Idioottimobiilimme on syksyn aikana kulkenut moitteettoman hyvin. Svanski on höllänyt hiukan pipoaan, eikä enää saa valtavaa kohtausta, mikäli autossa on pieni lommo tai naarmu. Hän on alistunut kohtaloonsa, epätäydelliseen autoon, sitä kuitenkaan täysin ymmärtämättä. Hän on suostunut mieluummin elämään auton kanssa, jossa on lommo, kuin ravaamaan lukuisia kertoja korjauksissa tuloksetta.
Muutama kuukausi sitten, auton toiminnoissa tapahtui kuitenkin harmittava takaisku. Kuljettajan puoleisen ikkunan moottori hajosi ja uusi moottori piti meidän tuurilla tilata Japanista. Kun vieläkin odotamme sitä tsunamiin kadonnutta takaluukkuamme, joka tilattiin puolitoistavuotta sitten, valtasi minut epäusko siitä, että näkisin kyseistä ikkunaa koskaan enää avonaisena. 
No olen tässä sitten ajellut viimeiset kaksi kuukautta ilma ikkunanavaus mahdollisuutta, vältellen kaikkia kauppakeskuksia, joissa on maksullinen pysäköinti.Se meinaan saa arabimiehen sielun sekoamaan, kun vanhasta muistista ajat auton hyvin lähelle lippuautomaattia ja sitten koitat laihistaa itsesi ulos autosta sen verran, että mahdut oven ja lippuautomaatin väliin. Kun saat kieputtamalla käden vaivalloisesti oven ylitse ja vihdoin ja viimein lipun ulos laitteesta on jonossa takanasi oleva arabimies jo valmista kauraa mielenterveystoimistoon. Kokeilin! Kyseinen arabimies meinasi räjäyttää autonsa torven, kun hänen yltiö aggressiivisesta tööttäilystä huolimatta, en voinut tilannetta mitenkään nopeuttaa.
Eilen Svanski rämisti töistä kotiin hirveällä draivilla, hän oli jotenkin pelottavan hyvällä tuulella ja se sai minut varpaisilleni. Hän vaati, että seuraisin häntä sillä siunaamalla sekunnilla pihalle. Yleensä tällaiset Svanskin innostuksen aiheet aiheuttavat jossain määriin minussa suurta epäinnostuneisuutta, mutta seurasin silti. Hän istutti minut autoon repsikan paikalle ja kiersi sitten itse kuljettajan puolelle.
Sitten alkoi esitys. Ensin hän hilasi sähkönapista toisen takaikkunan auki ja hoki: ”katso, katso se aukeaa”. Olin hiukan skeptinen tämän taikatempun ihmeellisyydestä, sillä kyseinen ikkuna oli auennut ennenkin.
Sitten hilattiin auki toinenkin takaikkuna ja nyt tämä kotimaagikko odotti jo fanfaareja, todellakin turhaan! No se ei Svanskia lannistanut, vaan hän käski minun tarkasti seurata seuraavaa käännettä ja kyllä! Hitaasti ja varmasti, hän hilasi auki myös repsikan ikkunan. Halusin hakata päätäni konelautaan, mutta jatkoin taika-show’n katsomista, sillä Svanskin eleistä päätellen nyt oli tulossa Gran finale. Olin oikeassa, ensin hän lauloi itse itselleen pienen fanfaarin ja hilasi sitten kuljettajan puolen ikkunan auki tuijottaen koko ajan suoraan silmiini, että näkisi suuren reaktioni. Yritin esittää innostunutta, mutta esitys jäi laimeaksi. Svanski on ilmeisesti käynyt vanhanliiton komediakoulun ja siksi kuvitteli, että toisto on hyvän huumorin lähde. Hän hilasi ikkunan kiinni ja taas auki ja kiinni ja taas auki. Katselin Svanskin show’ta hetken hyvin kysyvästi, jonka jälkeen ilmoitin saaneeni tarpeeksi taide elämyksiä ja, että menisin nyt sisälle. Svanski oli sen verran oman taide installaationsa syövereissä, että ei reagoinut yleisökatoon millään lailla.
Käännyin rapuilla katsomaan taakse, kun Svanski yhä hilaili ikkunaa ylös ja alas suuren innostuksen vallassa leveä hymy huulillaan. Epäilen, että moottorin saaminen on ollut hänen suurien puhujan lahjojen ansiota, koska hän oli asiasta niin innostunut. Sama se millä tempulla on saanut ikkunansa rullaamaan, tämä tarkoittaa minulle vain sitä, että City Centterin joulupallot tsekataan huomenna!
Tässä kuvassa ovikranssini
 toimi vielä Halloween-kynttilä mansettina!!
Kun määrärahoja ei myönnettä,
 on venyttävä emännän, sekä vessan hajupotpurin..

Sähköikkuna, aina rikki,
Koko keksintö, ihan vika tikki,
Ei kulje ylös, eikä alas,
Haluan veivit heti takas.
Miksei ikkunaa voi enää veivata,
Moottorit sais järveen heivata.

Joulumysteerin 5. Luukku
(lapsille ja lepsellisille, ei perustu suoranaiseen faktaan)


Ilmastoitu hotelli huone

Tonttu seisoa tönötti talon edessä ja päivitteli, että ei ollut koskaan nähnyt mitään niin suurta. Talohan oli suurempi kuin Taj Mahal! Laiska-kissa nauroi, että talo oli varsin pieni verrattuna Intiassa sijaitsevaan valtavaan Taj Mahaliin. Taj Mahaal oli nimittäin niin suuri, että pieni tonttu ei voisi sitä kerralla nähdä lainkaan. Tonttua pelotti suuri talo sillä hän tykkäsi asustaa pienissä taloissa. Kissa mourusi älä huoli et sinä talossa voikkaan asua, siellä asuu jo paljon ihmisiä, mutta tiedän hyvän paikan, missä voit majailla. Kissa hyppäsi talon toisen kerroksen ikkunalaudalle ja osoitti tontulle ikkunan vieressä olevaa ilmastointi laitetta. Mene tuonne, sen sisällä on tyhjä tila ja siellä on viileää. Voit hyvin lepäillä siellä hetken. Tonttu oli tyytyväinen piilopaikastaan ja ryömi sisälle ilmastointilaitteeseen. Ei kulunut kuin hetki, kun tonttu oli asetellut x-mas2012 navigaattorinsa oven suuhun etsimään taivaalta signaalia ja askarrellut laskuvarjostaan riippumaton. Turhia murehtimatta tonttu kipusi riippumattoonsa ja kaivoi taskustaan muutaman matkaevääksi otetun joulutortun. Niitä hän mussutteli hyvällä ruokahalulla, ennen kuin nukahti ilmastointilaitteen hurinaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Turvaverkko

He eivät tienneet mitä tekivät.....

Tynnyri pumpulia.