Seitsemäs luukku, Suklaapukkien hyökkäys!


Olenko vielä muistanut mainita, että sain paripäivää sitten lahjaksi kimaltelevat juoksulenkkarit. Svanski haluaa, että kuluttaisin suuremman osas energiastani läheisellä urheilukentällä, mutta en millään ole voinut, kun minulla ei ollut sopivia jalkineita. 
Täytyy ensikerralla keksiä parempi tekosyy, sillä Svanski meni kauppaan ja löysi täydelliset juoksulenkkarit, joissa vielä hopeaglitteriä koristeena. Niin hienot!
Luulin että kimalletta saa vain lasten kenkiin, mutta onneksi tässä kulttuurissa myös aikuiset arvostavat kauniita asioita, tai sitten täällä on vain isokenkäisiä lapsia.

Asiaan! Eilen oli siis 6.12, mikä suomessa on itsenäisyyspäivä, mutta itäisessäeuroopassa se on pyhän Nicolauksenpäivä eli toisin sanoen joulupukkipäivä. Mä unohdan kyseisen päivän joka vuosi, mutta Svanski ei koskaan.
Perinne menee niin, että aamulla pitää piilottaa toisen kenkiin suklaata tai pieni lahja, mutta ei saa laittaa lahjan lähettäjästä mitään vinkkiä. Koska suklaat on tietenkin joulupukilta.

Päätettiin Svanskin kanssa ilahduttaa tylsään toimistorutiinin kahlittuja kollegoita ja teimme pienet ylläri suklaapussit kaikille. Illalla kävimme valmiiksi ne jakamassa jokaisen tietokoneen eteen, Siivoojakin sai suklaata mutta ne laitettiin kahvinkeittimen luokse.  Pieni pirsitys joulunodotukseen jokaiselle.
En odottanut mitään itselleni aamulla, koska ajattelin että tänä vuonna olen itse yllättäjä. Kuitenkin kun aamulla heräsin, oli mun glitteri-lenkkarit täynnä suklaata. Mikä ihana ylläri!

En tiedä voiko sitä koskaan aikuistua niin, että ei enää usko joulupukkiin ja pieniin jouluylläreihin. Koko päivän nuo tylsät virkamiehet pohtivat analyyttisesti kuinka joulupukki löysi tänne. Ne istuivat aulassa ja laskivat sitä todennäköisyyttä, että jos pukki lähtee pohjoisesta ja pyörii ensin euroopassa. Mikä on todennäköisyys, jos oletetaan hänen valitsevan vain yhden arabimaan, että päätyy juuri Qatariin?
Pohdinnassa olivat myös joulupukin diplomaattisuhteet, ovatko ne samanlaiset muslimimaissa kuin esimerkiksi euroopassa, voisiko Joulupukki parantaa virallisia suhteitaan jotenkin ja jos niin miten. 
Kuuntelin suklaan ahmimisen lomassa käytyjä pohdintoja ja tulin siihen tulokseen, että onneksi en ole ainoa sekopää täällä. Saa nähdä minkälaiset analyysit jouluaattona on käynnissä…
Illalla kun vein roskia, oli mun oven taakse ilmestynyt vielä yksi suklaapukki, toimisto on tyhjillään ovet lukossa, mistä se siihen oli tupsahtanut?  Savupiipun kauttako?


Maukas suklaapukki,
Kengänsuuni aamulla tukki.
Suklaata täällä on kaikkien suussa,
Niin sen pitää olla joulukuussa.
Pienillä asioilla saa hauskaa aikaan,
Täytyy vain itsekkin uskoa joulun taikaan.

Kommentit

  1. Hauska tapa tuo suklaa, mä vaan pahaa pelkään, että itse tunkisin talvisaappat aamulla jalkaan ja ihmettelsin vähän paakkuja. Napakampi polkaisu jalalla ja suklaa saisi sulaa rauhassa koko päivän.

    -Virve-

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentoi, kerro omia kokemuksiasi aiheesta, Ihmettele elämää muuten vaan tai tee kinkkisiä lisäkysymyksiä. Vapaa laatikko tässä siihen. Itäeurooppalaista mallia oleva sensuuri tässä päällä, joten eka luen nää itte ja vasta sitten julkasen... jos julkasen :)Mielellään kuulisin palautetta..pliis diplomaattisesti kuitenkin

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Turvaverkko

He eivät tienneet mitä tekivät.....

Tynnyri pumpulia.