Ensimmäinen Luukku aukeaa!

Svanski ei anna vieläkään tuhlata rahoja kaupan joulukoristevalikoimaan. Kuusen kuulemma saan ja oikein led-valoilla, mutta en vielä.
Mun sanavalikoimaan ei kuulu ilmaisu ”Ei vielä”! Mä oon enempi käyttäny seuraavia ilmaisuja: ”mulle, mulle, heti nyt” ja ”parempi ehdottomasti nyt, kuin joskus myöhemmin”.
Mä vierailen joka päivä kauppakeskuksessa vahtimassa sitä joulukoristevalikoimaa, sitä ainoaa, johon mulla on varaa ja joka täyttää samalla mun vaatimukset, jotka olen vuosien aikana asettanut joulukoristevalikoimille.

Vaatimukset ovat, että koristeiden pitää olla esille laitettuna pienelle, mutta silti ei ahtaalle alueelle. Niiden pitää kimallella ja loistaa ja olla kaikin tavoin houkuttelevia, musiikki on vain ja ainoastaan plussaa. Yksittäisten koristeiden tulee olla kauniita ja koristeita tulee olla röykkiöittäin, että niiden tutkimiseen kuluu aikaa. 

Nämä standardit täyttäviä valikoimia on tässä maassa vain yksi, josta voin oikeasti ostaa jotain. Toinenkin on, joka kauneudellaan ja houkuttelevuudellaan ylittää jopa mun standarit.
Yksittäinen koriste maksaa +/- sata euroa ja niissä on kimalteena jotain timanttipölyä, en uskalla edes mennä koko kauppaan sisälle pikku nakkisormieni kanssa, sillä varmana rikkoisin jotain tai puhtaasti sekoaisin. 

Joten marssin joka päivä mun huokeahintaiseen, mutta kauniiseen supermarketin joulukoristevalikoima hyllyväliin, jonka olen rankannut parhaaksi, kaikkien noiden surkeiden joulukoristevalikoimien joukosta.
Tarkastan päivittäin, että haluamiani palloja on vielä saatavilla. Samalla siirrän salaa, sitä toista kuusta, sitä rumempaa sen ihanan led-valokuusen eteen, että muut ihmiset näkisivät ja ostaisivat sen ruman kuusen, eivätkä huomaisi sitä ihanaa led-valokuusta olenkaan. Joka on Mun!

Se joulukoristeosaston Filppiini-myyjä todennäköisesti ajattelee, että olen täysin kukkuu tapaus, mutta ajatelkoon, minä haluan sen kuusen ja teen kaikkeni sen eteen, että sen myös saan. Sitä paitsi on hauskaa, kun se myyjä huikkaa joka aamu mulle ”hello Madam, your tree is still here” Tosi tuttavallisesti, ihan kun olisi oikea kaveri.

Tämä samainen myyjä ei ymmärrä, miksi en vain osta kuusta ja sillä siisti? Ilmeisesti filippiinimiehillä ei ole samanlaista taipumusta rajoittaa kodin koristelua, kuin esimerkiksi itäeurooppalaisilla miehillä? Yritin selittää että lennän, kuin leppäkeihäs pihalle, sen kuusen kanssa, jos ostan sen ilman lupaa! Hän ei ymmärtänyt minua lainkaan ja tuijotti omituisen kysyvästi. Toisaalta ymmärryksen esteenä saattoi olla käyttämäni kielikuva "leppä keihäs" "Alder Spear". 

Pakenin paikalta, kun Filippiinimyyjä jäi pörräämään pitkin hyllyvälejä ja kyselemään kollegoiltaan onko supermarketin valikoimissa Led-valoilla varusteltua leppä-puuta... Huumorintajutonta porukkaa nuo Filippiinit...

Joulukoristeita Svanskilta vonkaan,
Kaupan koristehyllyjä alituiseen tonkaan.
Voisinko edes yhden kotiin viedä,
Se ei Svanskia satuta, mitä se ei tiedä.
Hei! Glitter-spray pullo,
Äkkiä! Se ostoskärriin sullo.
Pullo ei koristeelta näytä,
Kun Svanskin nähden sitä ei vaan käytä.

Kommentit

  1. Meneillään siis joulukalenteri 24 luukkua ennen kuin Joulu on taas täällä ja siellä :) Jokaisesta luukusta löytyy tarina, runo ja kuva, eli kyseessä todellinen 3D-kalenteri kaikilla ulottuvuuksilla! Toivon kaikille ihanaa Joulun odotusta ja vedetään tää pikkujoulukausi, Hymyn kautta!

    VastaaPoista
  2. Eiks tää sitten mene niin, että sieltä viimeisestä luukusta me nähdään sun led-valoilla koristeltu glitterkuusi ;) Voitaisko me tehdä Svanskille nettiaddressi "Anna Helluskin ostaa edes se kuusi NYT HETI JUST"? Ja kun saadaan se kuuskymmentä allekirjoitusta, niin voit esittää sen spanieli-ilmeen kera Svanskille ja ehkä se heltyy...?

    VastaaPoista
  3. Heti kun kuusi saa viisuminläpi ja saa siirtymisluvan mun olkkariin kuvaan sen ja laitan tänne! Lupaan :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentoi, kerro omia kokemuksiasi aiheesta, Ihmettele elämää muuten vaan tai tee kinkkisiä lisäkysymyksiä. Vapaa laatikko tässä siihen. Itäeurooppalaista mallia oleva sensuuri tässä päällä, joten eka luen nää itte ja vasta sitten julkasen... jos julkasen :)Mielellään kuulisin palautetta..pliis diplomaattisesti kuitenkin

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Omanin alku

Turvaverkko

He eivät tienneet mitä tekivät.....